vineri, 16 iulie 2010

Discutie de pe un forum

Buna ziua! Ma lamureste si pe mine cineva? De ce la bricostore o usa maro, sectionala si automata costa 2.000 ron ( l= 3m, H=2,15 M, se numeste parca Wayne), iar o usa de garaj cu aceleasi caracteristici comandata din alta parte costa de 3 ori mai mult. Care sunt diferentele care fac aceasta diferenta de pret. va rog sa-mi raspunde-ti ca sa ma pot hotari. Va multumesc anticipat.

Ceea ce face diferenta este CALITATEA. O usa cumparata din magazine gen Bricostore, Dedeman si altele este No Name, adica firma producatoare este slabuta , in consecinta si usa e de calitate inferioara. In plus, nu cred ca iti asigura si montajul, deoarece nu au personal specializat in montaj de usi, deci va trebui sa te descurci dupa aceea sa gasesti pe cineva s-o monteze , iar garantia trebuie sa acopere si produsul in sine (usa) si montajul.
Pe cand o usa de marca, te costa mai mult, dar firmele care au usi de vanzare au si personal specializat in montaj de usi de garaj, deci iti ofera garantie si pe montaj, iar usa e net superioara din punct de vedere al calitatii.

Ai grija la personalul bricostore care monteaza usile de garaj. am adus pe un anume domn kovacs din bricostore brasov, care a montat sistemul de actionare INVERSAT, iar sinele le-a prins in niste surubele subtiri, doar de forma. Sinele nu au fost puse paralel, rolele s-au frecat de ghidajele din aluminiu, deformindu-le, la doar 5-6 deschideri-inchideri. intr-o zi usa le-a cazut muncitorilor in cap. Deci cam asa stiu ei sa monteze usi. banii i-au incasat... ciubuc au vrut... restul e istorie. Suruburile de fixare a panourilor sectionale au fost strinse atit de tare, incit s-au dat peste cap - si nu mai asigura o montare de calitate.

Firmele specializate asigura montaj si service pentru usile de garaj pe care le vand.

Cele mai reusite usi ar fi cele sectionale, din panouri termoizolante. Trebuie retinut ca sunt usi de tip profesional, care culiseaza pe niste cadre de fier, sine, cu ajutorul unor role, au cabluri si arcuri pentru ajutarea ridicarii si coborarii lor.

O astfel de usa costa in mod normal de la 700-800 euro pana si la 2000 in functie de dimensiune. La fel si in cazul automatizarilor, sunt unele de tip profi, marci consacrate.

Aceste produse de obicei sunt mult mai scumpe decat produsele mai simpliste din magazinele de Bricolaj. Intradevar sunt bune si unele si altele, in fuctie de aplicatii. La un garajel micut poate merge si o usa de tabla simplu culisanta, insa daca ai un garaj normal, sau mai mare, si vrei o usa mai serioasa, termoizolanta, si care reziste la multe rabatari, exista variante mai serioase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu