joi, 19 august 2010

De ce usile de la Praktiker, Brico si Hornbach par ieftine?

E simplu
Caracteristic oricarui lant de magazine mari imping in fata produsele cele mai ieftine sa creeze impresia ca la ei se gasesc produse de buna calitate la pret foarte avantajos. Nimic mai fals de atat!
La inceputul fiecarei promotii se aleg cateva produse de renume si se fac comenzi de cateva camioane pe ACELASI produs; in cazul usilor de garaj de exemplu se iau pe culoarea alb 100 de bucati 2500/2000 si 100 de bucati 3000/2500 din cel mai ieftin model dar sa fie DE MARCA CUNOSCUTA! Normal ca la o asemenea cantitate producatorul va da un pret foarte avantajos cu mult mai mic decat l-ar oferi unui distribuitor care comanda 3-4 usi odata pe saptamana. Tot ce conteaza este pretul...restul nu mai conteaza si din pacate in romania functioneaza acest marketing.
Daca produsele de acolo SEAMANA doar cu un produs pe care l-ai gasi la un distribuitor, clientul vine si iti zice ca esti scump...; e normal ca sa iei o usa cea mai slab calitativ dar de marca cunoscuta la 2000 de lei din bricostore fara automatizare, transport si montaj cu doar1 an garantie.
O firma distribuitoare, ca de exemplu Expect Invent poate sa ofere o usa sectionala de calitate buna, marca Kingspan, cu automatizare, 2 telecomenzi, transport si montaj, 10 ani garantie la pretul de 2800 de lei fara tva. Pentru o diferenta de 800 de ron primiti servicii de calitate, automatizarea, transportul si montajul facut de un personal calificat, garantie inca 9 ani, arcuri powder coated heavy duty garantate 35000 de cicluri.
Diferenta de pret nu este mare dar diferenta de calitate dupa cum se vede este majora.
Alegerea este a dumneavoastra!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu